Баровци наддават за имоти на наркотрафикант

Баровци наддават за имоти на наркотрафикант | StandartNews.com

Бургас. Данъчни обявиха за публична продан апартаменти на датски наркотрафикант в Свети Влас. Те са съответно с площ от 125 и 131 кв.м. Наддаването ще започне от цени 202 188 лева и 212 007 лева. Имотите са обзаведени, а всеки един от тях разполага с по три спални, два санитарни възела, две тераси, както и всекидневна с кухненски блок. Баровци вече гласят пачките, за да се включат в търга, който е обявен за 18 юни, разкриват местните.

Жилищата се намират в затворен жилищен комплекс в курортното градче. Те са конфискувани от досегашния им собственик, участник в международна мрежа за трафик на наркотици. Вече са обявени за публична продажба чрез търг териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Имотите са били собственост на гражданин на Кралство Дания, който е осъден от градския съд в Копенхаген на лишаване от свобода за участие в международна мрежа за нелегално разпространение на наркотични вещества. Решението на датския съд, включващо и конфискация на имотите на чуждестранния гражданин, е признато и потвърдено от Бургаския окръжен съд.

От приходното ведомство припомниха, че миналата година също на датска гражданка, обвинена и осъдена от съда на Копенхаген за участие в наркомрежа, бяха продадени шест апартамента в курортния комплекс "Слънчев бряг". Процедурата в подобни случаи предвижда средствата от продажбите да постъпят по равно в бюджетите на Република България и Кралство Дания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай