Банско привлича туристи с театрален фест

Банско привлича туристи с театрален фест | StandartNews.com

Банско. Община Банско залага на Мелпомена, за да осигури повече туристи в курорта в насред лятото. От 1 до 7 юли градът отново ще се превърне в столица на театъра и на духа. По това време в него ще се проведат Летните театрални празници „На публиката – с любов". Планинският курорт ще предложи идеална възможност за всички почитатели на театралното изкуство, които да комбинират лятната почивка с изкуството.

Официалното откриване на 1 юли ще е с постановката на Народен театър „Иван Вазов" „Крадецът на праскови", с участието на Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиян Вергов и други.

На следващия ден Елена Калайджиева ще изнесе рецитала „Това, което се процежда през очите".

На 3 юли Драматичен театър – Сливен ще представи „Особености на руската любов".

На 4 юли е ред на Централен куклен театър „София", за да бъдат зарадвани и малчуганите в курортния град с постановката „Малките плодчета", която ще е безплатна за всички зрители.

Драматичен театър – Пловдив ще изиграе спектакъла „Албена", а в предпоследния ден на театралния фест ще покажат своя талант и актьори от Театър „Българска армия" в постановката „Завещанието на целомъдрения женкар".

Театралният празник ще приключи на 7 юли с концерт на Михаела Филева & VenZy, който ще бъде на площада в Банско.

„През целия летен сезон залагаме на културни, спортни и други атрактивни прояви, за да привличаме туристи. Целта ни е да не сме само зимен, а целогодишен курорт", заяви кметът на общината Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай