Банско привлича туристи с планинарски филми

Банско привлича туристи с планинарски филми | StandartNews.com

Банско. Традиционният „Филм фест" ще се проведе в курорта Банско от 20 до 24 ноември.

Тринайстото издание на фестивала за планинарски филми ще зарадва банскалии и туристи с невероятни ленти от цял свят, ще ги срещне с легендарни имена в алпинизма, катеренето и екстремните спортове. Ще бъдат прожектирани 130 филма от 25 държави и 5 континента.

Официален гост на тазгодишния „Банско филм фест" ще бъде австрийският алпинист и планински бегач Кристиан Щангл. Той е първият човек в света, който е изкачил най-високите три върха на всички контитенти. Свободен е входът за всички любители на красивото и екстремното за прожекциите, които ще са в читалище "Никола Вапцаров". „Банско филм фест" 2013 събира отново световни знаменитости от планинарските спортове алпинизъм, екстремни ски, парапланеризъм, рафтинг, бейз джъмпинг, планинско колоездене...

Зрителите ще се насладят на кадри от най-затънтените, красиви и диви кътчета на света. Няколко дни банскалии и гости на курорта ще се чувстват като в „Дискавъри ченъл". В тези филми може да се открие всичко - от простите човешки отношения до смелостта и недостижимото, до което много от нас не могат да се докоснат, уверяват организаторите. „Очакваме да привлечем туристи по време на този филмов фестивал. Традиционно по време на събитието идват доста гости от страната и чужбина", твърдят банскалии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай