Българи и комшии пълнят Банско за Световната купа по ски

Българи и комшии пълнят Банско за Световната купа по ски | StandartNews.com

Българи и туристи от съседните държави ще изпълнят курорта Банско следващия уикенд. Напливът на нашенците и комшиите е заради трите старта от Световната купа по ски за жени. Любителите на белия спорт няма да пропуснат да видят на живо най-добрите скиорки.

Най-голямото спортно състезание у нас ще е от петък до неделя. Сигурно е, че сред зрителите ще има атрактивни агитки не само от страната, но и от Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.

„Много са тези, които искат да видят най-добрите скиори в света. Затова и отчитаме интерес на туристи към курорта. Повечето са само за 2 нощувки, за да гледат стартовете", твърдят собственици на хотелски комплекси в курорта. Те не крият, че по-малките хотели няма да се напълнят, тъй като доста туристи избягват да посещават курорта, когато част от пистите са ангажирани само за състезания – в случая за стартовете за Световната купа.

„Привличаме туристи с много атрактивни цени. Няма увеличение заради това важно събитие, което ще се гледа по целия свят. Някои дори свалиха цената на нощувките с 10-15%, за да си осигурят клиенти", казват собственици на хотели.

Гостите посещават СПА-центровете безплатно – басейн, джакузи, парна баня, сауна. Транспортират ги без пари до начална станция на кабинковия лифт. При платени 5 нощувки пък гостите получават нощувка бонус в някои от луксозните хотелски комплекси.

Очакват се много гости, които ще пристигнат в последния момент, без предварителни резервации. Някои туристите от съседните държави ще дойдат само за една нощувка в събота срещу неделя, тъй като са на работа в петък. „Очакваме и рекорден брой журналисти и официални гости от целия свят. Те ще дойдат по-рано и ще останат до последни старт", споделят хотелиери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай