Баба остави 3000 лв. до кофа за смет

Баба остави 3000 лв. до кофа за смет | StandartNews.com

Кофа за боклук в Благоевград бе „позлатена" от възрастна жена, която стана поредната жертва на телефонната мафия. 70-годишна пенсионерка подала жалба в полицията към 18:10 часа в неделя. Тя обяснила, че е измамена от мошеници, които й звъннали към 16,00 часа в същия ден. На домашния й телефон се обадил непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител. Въвел я в заблуждение, че ще помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници. За целта трябвало да остави пакет с пари и златни накити до контейнер за смет.

Доверчивата баба занесла на въпросното място торбичка със сумата от 3000 лв. и няколко златни бижута, чиято стойност е в процес на установяване. По-късно нямало и следа от парите и накитите. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай