Баба и три внучета "изчезнаха" за кратко в Созопол

Баба и три внучета "изчезнаха" за кратко в Созопол | StandartNews.com

Бургас. Изключен GSM "отвлече" баба и три деца в Созопол. Липсата на връзка с възрастната жена и внуците й паникьоса не само родителите, но и полицията. Униформените в Созопол буквално са били вдигнати под тревога, след като е получен сигнал, че 61-годишната Анни Райчева Ненкова и три невръстни дечица са изчезнали безследно.

Бабата пристигнала на море в последния ден на август. Обадила се на роднините, че вече са на курорт и си търсят квартира. Малко след това връзката с нея прекъснала. Телефонът на Анни давал сигнал "изключен", а децата нямали други GSM-и.

Родителите на най-малкото от децата -5-годишният Ерик подали сигнал в полицията, след като звънили цял ден без резултат. Цели два дни полицаите издирвали бабата и внуците й. Прегледали охранителните камери в целия град и засекли изчезналите на пейка в стария град. Разпитали хората в района, но никой не се сещал за тях. След това униформените тръгнали да тропат от врата на врата по къщите и да показват снимката на туристите.

Около 1.00 часа след полунощ вчера бабата и внуците били открити в частна квартира на ул. "Вихрен". Още щом видяла снимката, хазайката веднага ги разпознала. Анни обяснила, че батерията на телефона й паднала и улисана в грижи покрай хлапетата, забравила да зареди апарата. Изобщо не й минало през ум, че роднините й ще се разтревожат. Докато четиримата обикаляли плажовете на Созопол, родителите на децата вече смятали, че са отвлечени или, че е случило най-лошото.

"Слава богу нищо лошо не се е случило. Нямаше място за притеснение, но родителите бяха изпаднали в истерия. Те пожелаха да вземат децата си и се прибраха в София", казаха запознати с издирването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай