Асфалтират ударно десетки улици в Благоевград

Асфалтират ударно десетки улици в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Десетки улици в Благоевград ще бъдат ремонтирани и благоустроени тази година. Капиталовата програма на общината за тези дейности бе одобрена на редовна сесия на общинския съвет в края на януари.

Уличната мрежа на улица „Георги Попов" ще бъде подобрена в отсечката от булевард „Васил Левски" до улица „Климент Охридски". Ще бъдат ремонтирани асфалтовата настилка, тротоарите и бордюрите на ул. „Даме Груев", асфалтни работи ще бъдат извършени и на ул. „Вихрен". Ремонтът на асфалтовите настилки ще обхване улиците „Христо Силянов", „Христо Чернопеев", „Христо Смирненски", „Д-р Владимир Бъчваров" и „Света гора". Нова асфалтова настилка ще има и транспортната алея на парка на улица „Даме Груев". Предстои да бъдат облагородени и всички междублокови пространства, те ще бъдат превърнати в зелени кътове за отдих.

С обновяването на пътната инфраструктура екипът на кмета Атанас Камбитов доказва, че приоритет за него е облагородяването на града. Целта е Благоевград да придобие обновен и европейски облик. За това ще допринесат и новите указателни табели на улиците, които ще бъдат монтирани също тази година. Те ще съдържат допълнителна информация, която да е в помощ на благоевградчани и гостите на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай