Археологът Хитко Вачев с награда за принос в развитието на културния туризъм

Археологът Хитко Вачев с награда за принос в развитието на културния туризъм | StandartNews.com

Велико Търново. Великотърновският историк и археолог доц. Хитко Вачев взе голямата награда за личност с принос в развитието на културния туризъм. Отличието бе връчено от зам.-министър Иво Маринов на десетото Международно туристическо изложение „Културен туризъм". Кмета Даниел Панов получи икона на светите братя Кирил и Методий от министерството на икономиката и туризма по повод юбилейното издание на туристическата борса и личния му принос за създаване и утвърждаване на изложението, като единствения специализиран форум в България за културен туризъм.

Призът за най-атрактивен щанд получи община Пловдив. За успешно първо участие на изложението бе отличено посолството на Виетнам. Награда за най-атрактивно представяне на туристически продукт бе присъдена на община Ивайловград за представяне на античната вила Армира.

Носител на наградата „Асеневци" на Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции за цялостен принос за популяризиране на културно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет стана Община Велико Търново.

На церемонията бяха връчени и наградите на деветото издание на Международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа", както и отличията в първото издание на конкурса „Чети и пътувай" - за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм на Празника на розата - Казанлък, за кампанията „Нека заедно преоткрием своя град" на вестник „Янтра Днес" и Община Велико Търново и за най-оригинален плакат за събитие в областта на културния туризъм на Регионален исторически музей - Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай