Арестуваха крадец от Македония

Апаши пълнят килиите в Пиринско

Арестуваха крадец от Македония | StandartNews.com

Благоевград. Македонски турист си хареса автомобилни тазове в Пирин планина. Гостът на курорта Банско оглеждал колите, вместо да се радва на природата и да кара ски. В събота в полицията е получен сигнал, че от 11:30 часа до 15:00 часа предния ден е извършена кражба на 4 декоративни таза от лек автомобил „Фолксваген Голф", паркиран на паркинг в местността Шилигарника. След проведени издирвателни мероприятия полицейски служители установили, че крадецът е 36-годишният Н.Т. от Македония. Той е задържано със заповед в ареста до 24 часа. По случая е образуван заявителски материал.

Полицаи от Гоце Делчев разкриха кражба на кукерски костюм, задигнат от кметството в хаджидимовското село Садово. Заловен е 18-годишният И.Ч. от същото село, който си признал за деянието. По случая е образуван заявителски материал.

Трима крадци на електродвигатели, компресори и динамо за трактор от къща в санданското село Катунци също са задържани от полицията. Кражбата е на обща стойност около 500 лв. В ареста са вкарани трима петричани.

Благоевградски полицаи задържаха авторите на две кражби. 53-годишен мъж задигнал алуминиев капак от паркирано на ул."Григор Пърличев" в града ремарке на приблизителна стойност около 200 лева. Двама 19-годишни пък отмъкнали 1 електрическа скара, уред за унищожаване на насекоми и гипсова статуетка от неработещо питейно заведение в Благоевград. Стойността на нанесената щета е около 250 лева. По случаите са образувани заявителски материали.

Двама 17-годишни младежи счупили стъкло на къща в село Микрево и откраднали медна сувенирна кутия, мобилен апарат, видеоигра и кабели на обща стойност около 500 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай