Ардинци даряват кръв, за да помогнат на хора в беда

Ардинци даряват кръв, за да помогнат на хора в беда | StandartNews.com

Кърджали. При голям интерес премина кръводарителската кампания в Ардино. Пред специално оборудвания автомобил на Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски", Кърджали, бяха дошли хора от различни населени места в родопската община. В акцията се включиха също зам.-кметът на общината Наско Кичуков и секретарят инж. Кемал Алиев.

„Досега съм давал кръв заради близки хора, но сега за първи път откликвам на апела за безвъзмездно и доброволно кръводаряване", заяви Гюнер Шукри. А 53-годишният Алимехмед Ахмед от Ардино бе дошъл заедно със сина си Дениз.

„Имаше дългогодишни кръводарители, както и такива, които за първи път даряваха кръв", каза д-р Диана Георгиева и уточни, че мобилният център е оборудван с високотехнологична медицинска апаратура. Според нея подобни кампании не са провеждани повече от 10 години в област Кърджали.

Д-р Георгиева коментира, че от няколко години е залегнало фамилното кръводаряване в страната, където близките на пациента даряват кръв в съответния кръвен център. За по-малко от седмица близо 40 души в Кърджалийско са се отзовали на кампанията. До края на април акции по кръводаряване ще се проведат и в други общински центрове на областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай