Антимафиоти закопчаха горски в Балкана

Търсят поръчителя на незаконна сеч и продажба на дървата

Антимафиоти закопчаха горски в Балкана | StandartNews.com

Сливен. Антимафиоти задържаха трима души в Балкана. Зад решетките са горски надзирател и неговите помагачи, съобщиха от МВР. Акцията е проведена от служители от сектор „Борба с организираната престъпност“ в Сливен.

35-годишният горски се оказа част от схема за незаконна сеч и продажба на дървения материал. Установено е, че в престъпната дейност му помагал  и представител на сливенска фирма. В хода на акцията мъжът е закопчан в момент на продажба в село Крушаре на незаконно добити дърва за огрев, докато ги транспортирал с товарен автомобил. Задържани са и двамата му помагачи – мъже на 29 и 30 години.

Дървеният материал е иззет, а шофьорът предал използвания при транспортирането нередовен превозен билет.

По-рано през деня горският използвал същия билет за доставка на дърва на други двама. И на трите адреса са намерени дърва за огрев, които са маркирани от горския надзирател. Образувано е досъдебно производство.  Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Агенция Стандарт Нюз научи, че акцията на антимафиотите от Сливен продължава. Тримата арестувани са само изпълнители. Целта е да заловим кой стои над тях, казаха полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай