„Ало”-измамници с неуспешна акция в Благоевград

„Ало”-измамници с неуспешна акция в Благоевград | StandartNews.com

Нов десант на телефонни измамници в Благоевград и околните селища, гражданите да са внимателни и да не се доверяват и дават пари на непознати. За това предупредиха от благоевградската полиция. Четири сигнала за опити за телефонни измами са получени в 01 и 02 РУ-Благоевград само за няколко часа във вторник. Три от тях са от Благоевград, а един от симитлийското село Железница.

„Ало"-мафията използва различни схеми и сюжети, за да въведе в заблуждение възрастни хора. В един от случаите съобщили за пострадал роднина, като се иска парична сума за неговото лечение, а в останалите обяснили на потърпевшите, че сътрудничат на полицейски служители за разкриване на телефонни измами. Карали пенсионерите да изхвърлят през прозорец или тераса на дома си парични суми и златни накити. До момента всички тези действия на мошениците са неуспешни.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които по телефона ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай