„Албена“ АД дава дивидент от 0.75 лв. за акция

„Албена“ АД дава дивидент от 0.75 лв. за акция | StandartNews.com

По 0.75 лева на акция е дивидентът, който ще получат акционерите на „Албена" АД. Това стана ясно на проведеното редовно Общо събрание на дружеството. Така част от реализираната за 2012 година печалба в размер на 16 689 277 лв. ще бъде раздадена като дивидент, а остатъкът ще бъде разпределен в баланса на дружеството в неразпределена печалба.

В събранието участваха акционери и техни представители с общо 82.28 % от общия брой акции на „Албена" АД – 4 273 156 броя. Участниците освободиха от отговорност Съвета на директорите и приеха единодушно нов Съвет за следващия петгодишен мандат. В него освен досегашните членове – Красимир Станев, Маргита Тодорова, Ивелина Грозева, Иван Калинков, Жельо Стайков и Радосвет Радев бе одобрено включването и на изпълнителния директор на „Албена инвест холдинг" Иванка Данчева.

Гласувано бе предложение за теглене на кредит от едно от дружествата в групата в размер на 3 200 хиляди евро, на който „Албена" АД става гарант. Кредитът ще бъде използван за изграждане на инсталация за производство на биогаз от биологична маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай