АБВ с подписка за изграждане на околовръстен път на Кърджали

АБВ с подписка за изграждане на околовръстен път на Кърджали | StandartNews.com

АБВ Кърджали обяви, че след втория тур на местния вот, ще инициира подписката за изграждане на околовръстен път на Кърджали.

„ Ще призовем и другите кандидат кметове, новоизбрания градоначалник Хасан Азис и всички политически формации да подкрепят подписката, защото въпросът е от изключителна важност, не само за областния град, но и за региона", каза Даниела Коджаманова, кандидат-кмет на Кърджали,издигната от АБВ на преминалия местен вот.

Коджаманова и колегите й обясниха, че след събирането на подписката, тя ще бъде внесена в местния парламент, който трябва да излезе с декларация. Следващата стъпка е с позицията на кърджалийци да бъдат запознати всички институции, имащи отношение към решаване на проблема – парламента, правителството, МРРБ, АПИ.

„Разчитаме на сензитивността на премиера, да потуши този пожар", заяви Коджаманова като припомни, че това е нейна инициатива, обявена още по време на дебатите за кметската надпревара в Кърджали.

Бе коментирано също, че увеличеният трафик през Кърджали в посока ГКПП "Маказа- Нимфея ", особено през летните месеци, създава все по –големи проблеми.На този етап важи ограничението за преминаване на коли до 3,5 т, но се очаква през 2016г. да тръгнат туристически автобуси, а през 2017г. и тежкотоварни камиони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай