Започна пролетното почистване в София

 Започна пролетното почистване в София | StandartNews.com

София. Пролетното почистване в столицата започна с традиционна оборка на боклуците в парка "Заимов". В нея се включи кметът на София Йорданка Фандъкова, много доброволци и известни личности. Освен че събраха доста боклуци от парка, те боядисаха стари пейки и почистиха нерегламентирани графити. 

"Основата цел е да се включат гражданите и да се научим повече да пазим града си", каза Фандъкова, която откри кампанията в присъствието на директора на Столичен Инспекторат Веска Георгиева и доброволците по почистване.

Нерегламентираните сметища на територията на Столична община по райони са 79, съобщиха от пресцентъра на Столична община. И уточниха, че 137 фирми, институции, организации, общини и др. са потвърдили участието си в пролетното почистване. те ще осигурят както човешки ресурс така и техника, материали, дарения, които ще са от полза за почистването на столицата. Над 3300 доброволци ще освежат прилежащи територии към жилищни и еднофамилни сгради, междублокови пространства, градинки, детски и спортни площадки, паркове

Столичният кмет каза още, че вече е стартирала обработката срещу кърлежи в районите Младост и Панчарево. В парка „Заимов" пък ще пръскат в петък.

20 000 чували и 15 000 бр. ръкавици са осигурени за кампанията. Материалите са раздадени по райони за участниците в почистването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай