„Южен поток" награди варненец с точно око

 „Южен поток" награди варненец с точно око | StandartNews.com

Варна. Информационния център на газопровода „Южен поток" във Варна изненада с приятна награда победителя в забавна игра, организирана за посетителите му. В нея заинтересованите от големия енергиен проект трябваше да познаят колко тежи парче от тръба, която ще бъде използвана за изграждане на газовото трасе. То е изложено в офиса, за да може всеки да получи реална представа с какви материали ще се изгражда газопроводът. Най-близо до точното тегло на детайла, което е 9,1 кг, се оказа варненецът Красен Ганчев. Той получи ваучер за вечеря в бутиков ресторант. За да няма съмнения, теглото на тръбата беше измерено пред очите на участниците в играта с две везни – механична и електронна, при това под зоркото око на нотариус. Общо 29 от посетителите на информационния център на „Южен поток" във Варна дадоха своите предположения в играта.

 

Първият в страната информационен офис на „Южен поток" се посещава от много собственици на имоти, които искат да знаят дали трасето на съоръжението ще премине през техните терени. Не са малко и тези, които са загрижени за опазването на природата и най-вече на плажа Паша дере. Както вече е известно, проектантите на „Южен поток" предпочетоха тръбите да минат под плажната ивица, без да я засегнат, макар това да струва значително по-скъпо.

 

Голяма част от посетителите на информационния център са хора, които се интересуват от възможността да намерят работа при изграждането на газопровода „Южен поток". За тяхно улеснение в скоро време ще започне да работи интернет сайт, на който ще бъдат обявени предлагани всички свободни позиции за работа по проекта, съобщиха още от информационния офис на газопровода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай