Вдигнаха незаконна „къща” в парка на Стара Загора

 Вдигнаха незаконна „къща” в парка на Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Изпълнен с напрежение и разнопосочни обвинения бе днешния ден в областния град Стара Загора. Повод за това бе отложената акция срещу незаконното строителство в ромския кв. „Лозенец", която завърши неочаквано миролюбиво и шегаджийски.

По инициатива на една от популярните Фейсбук-групи на старозагорци в централния градски парк бе издигната незаконна къща от кашони. Тя бе облепена с красноречиви лозунги – „Полицията трябва да е на страната на закона", „Ние сме дискриминирани в собствената си държава", „Докога политиците ще ни делят?". „То същото като да вдигнеш къща в парк „Борова гора" над ромския квартал – без разрешение, без план", аргументира акцията един от инициаторите Йордана Йорданов, администратор на групата. Той опроверга слуховете, че ромите се готвели да посрещнат багерите с брадви, ножове и вили и затова акцията била отложена във времето. Според него в ромския квартал нямало напрежение, хората били наясно, че са построили незаконни къщи и те трябва да бъдат бутнати.

Многото старозагорци подкрепиха спонтанния протест на младите хора и изразиха възмущението си от щефа на областната дирекция на МВР Иван Чолаков и областния управител Живка Аладжова, който според тях са застанали срещу законните действия на Старозагорската община на страната на нарушителите от ромския квартал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай