Училище на бъдещето в Благоевград

 Училище на бъдещето в Благоевград | StandartNews.com

Съвместен проект с македонско училище от град Делчево превърна Седмо СОУ „Кузман Шапкарев" – Благоевград в школо на бъдещето. Официално бяха представени новите технологии, с които ще преподават учителите. „Нашето училище, в което свободата на преподаването е с приоритет, се стреми да стане училище на бъдещето", увери директорката Лилия Стоянова. Ръководството на учебното заведение закупило по проекта три мултисензорни екрана и многоезичен софтуер МozaBook с вградени приложения на образователни видеоклипове, интерактивни 3D модели, който се превеждат и на български език.

„MozaBook разширява преподавателския инструментариум с универсални илюстрации, анимации и интересни възможности за презентации по всички учебни предмети. Spectacular интерактивното съдържание и вградените умения за разработка са илюстрирани чрез виртуални лабораторни приложения, които помагат да се повиши интереса на учениците и да се улесни придобиването на трайни знания, умения и нагласи за учене, което със сигурност повишава качеството на образованието и задържа учениците в училище.

„24 учители и служители от училището вече са преминали първите курсове на обучение. Преподавателите се уверяват, че могат да създадат свои собствени учебни тетрадки или да превърнат своите учебници в интерактивни дигитални учебници само с няколко плъзвания по екрана. Дигиталните книги и тетрадки могат да бъдат обогатени с изображения, интегрирани чертежи и интерактивни 3D модели, както и персонализирани таблици, създадени с помощта на вградения в Test редактор на mozaBook", каза още Стоянова.

Повече от 70 тематични приложения предоставят уникален начин за практикуване и задълбочаване на придобитите знания. Социалната функция на софтуера се изразява във възможността всичко това да бъде споделяно както в училище, така и на национално ниво извън класната стая, а архивирането на документите позволява използването на интерактивната библиотека за цифрови учебници и помагала само с няколко прости стъпки.

Училището е закупило още 40 лаптопа за екипа, работещ по международния проект и за учениците от клубовете с приоритет „Клуб ИТ". За клуб „Чужди езици" е доставена фонетична лаборатория с още два софтуера – Envision и Mouse Mischief, а за участниците в клуб „Природни науки и екология" е осигурена преносима лаборатория с богат набор сензори Фурие, осигуряващи класната стая на бъдещето. Тези вградени сензори дават възможност за изследване на околния свят, което позволява на учителите и учениците да се докоснат до експерименталните науки по един нов и достъпен начин чрез разнообразни мултимедийни експерименти по Биология, Химия, Физика, Природни науки и Психология. Открити са нови 5 клуба по интереси в извънучилищната дейност - клуб на земята, по журналистика, клуб чужди езици, изкуство и спорт, както и клуб по информационни технологии. Заради интереса на децата към училището, в което е учил най-добрият ни футболист в момента Димитър Бербатов, се откриват нови 8 места за възпитатели в целодневното обучение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай