Общината в Монтана създава фонд „Ин витро”

 Общината в Монтана създава фонд „Ин витро” | StandartNews.com

Общината в Монтана създава фонд „Ин витро", съобщи кметът Златко Живков. За подпомагане на семействата, които искат да се сдобият с дете, в бюджета за 2016 година са отделени 20 000 лв.

Парите, които общината ще харчи през настоящата година, вече са разпределени до най-малката подробност. Монтана чака от държавата 17,2 млн. лв. субсдии, а от собствени приходи трябва да си осигури 15, 2 млн. лв. Най-много от средствата ще бъдат вложени в секторите образование и социални дейности. С 2 млн. лв. ще бъдат ремонтирани пътища, улици, детски заведения. 70 000 лв. ще бъдат вложени за здравеопазване. Със 72 000 лв. ще бъде купен паяк за вдигане на неправилно паркирани автомобили. 100 000 лв. ще бъдат вложени в изграждането на здравно-консултативен център в ромския квартал „Кошарник". Със средства от бюджета ще бъдат изградени и 6 детски площадки.

От европейски и национални програми ще бъдат усвоени 13 млн. лв. Проектите вече са готови и общината чака финансиране. Швейцарското правителство ще построи детска градина и културен център в квартал „Кошарник".

Издръжката на общинския съвет струва на бюджета 354 000 лв., а на кмета – 1925 лв. месечно. Златко Живков получава и правото да похарчи 35 000 лв. за представителни цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай