Обезопасяват пак Присовските завои

 Обезопасяват пак Присовските завои | StandartNews.com

Велико Търново. Предстоят още няколко етапа по обезопасяването на Присовските завои край Велико Търново, които са една от най опасните зони с концентрация на катастрофи. Това каза областният управител инж. Георги Рачев. До момента са отпуснати над 120 000 лв. с проект на АПИ за поставянето на нова мантинела и пътни знаци. При добро време се очаква да започне и полагането на „шумяща маркировка" и просветляването на пътя.

През изминалата година бяха вложени и над 10 млн. лв. за ремонта на пътя Царевец- Българско Сливово. Предстои много работа за подобряване на инфраструктурата в областта, което може да стане с реализирането на проекти по програмата за „Растеж и развитие на регионите".

Областната администрация отбеляза 15 години от своето създаване. С Указ № 1 на президента на Република България от 5 януари 1999 г. се утвърждават границите и обхватът на 28-те области на държавата, в които попада и Велико Търново. Инж. Георги Рачев посрещна бившите областни управители д-р Румен Рашев, Костадин Дочев, Гергана Трифонова, Красимир Генчев и проф. Пенчо Пенчев. Ексгубернаторите бяха отличени с почетни плакети. На тържеството бяха показани над 140 снимки от създаването на Областна администрация до днес. В тях са включени знакови посещения и ключови моменти при утвърждаването на институцията.

По случай празника инж. Рачев разряза торта със снимка на сградата, която вече 15 години е дом на Областна администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай