Губернатор организира масов спорт

 Губернатор организира масов спорт | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител Димитър Димитров е организатор на масови мероприятия за физическа активност в Благоевградска област. Той пое ангажимент и да координира провеждането на тези прояви, които са за ученици, учители, родители и граждани. Инициативата е във връзка с предстоящата от 29 септември до 5 октомври Европейска седмица за физическа активност и спорт.

Губернаторът откри в сряда в сградата на областната администрация информационната среща за провеждане на ежегодната кампания MOVE Week. На нея присъстваха представители на общини, ЮЗУ „Неофит Рилски" Благоевград, РИО-Благоевград, медии, спортни клубове, преподаватели по физическо възпитание и други. Организатори на инициативата са представители от сдружение „БГ Бъди Активен" – Биляна Милева координатор проекти и Николета Янева – координатор училища.

Последните статистики показват все по-ясно пряката връзка между здравния статус на населението и всекидневната физическа активност. България е на първо място в категорията най-обездвижена нация със 78% неактивни българи, в това число висок процент обездвижени млади хора, каза при откриване на срещата областния управител Димитър Димитров.

Спортната общественост в града ме познава още от времето когато бях директор на тютюневия комбинат, а предприятието спонсор на клубове в града и спортни инициативи.

Категорично подкрепям инициативата за масова физическа активност на хората от всички възрасти, защото нося спортния дух в себе си. Затова и поемам ангажимент да сме инициатори на масови събития за физическа активност, сподели областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай