9-ото издание на сладък фестивал стартира в Добрич

9-ото издание на сладък фестивал стартира в Добрич | StandartNews.com

Официално областният управител Детелина Николова и кметът на Добрич Йордан Йорданов откриха 9-ото издание на Фестивала на меда в Добрич. Двамата пожелаха успех на изложителите, като Николова отбеляза, че всеки трети килограм мед в страната се произвежда именно в Добричка област.

Кметът Йорданов отправи покана към производителите да станат част от представянето на добруджанските традиционни занаяти по време на коледно-новогодишния базар. Пчелари от Добрич, Варна и Пловдив предлагат различни видове мед и пчелни продукти, като на голямо търсене се радва медът букет. Цената на буркан от 1 кг от този мед е 8 лв. С лев по-скъпо пчеларите предлагат мед от магарешки бодил и липа, а медът от акация е по 10 лв.

Най-скъпо се търгува мановият мед - 13-15 лв. Наред с видовете чист мед пчеларите предлагат и много комбинирани продукти, сред които е и естествения имуностимулант 3 в 1, съставен от пчелен мед, цветен прашец и пчелно млечице. Цената на 1 буркан от имуностимуланта е 23 лв., като производителят Радостин Николов казва, че 1 кг е доза, която е достатъчна за 1 месец за възрастен човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай