6-ти ден състоянието на 59-годишния работник продължава да е критично

6-ти ден състоянието на 59-годишния работник продължава да е критично | StandartNews.com

Кърджали. Продължава да бъде критично състоянието на 59-годишния работник, който бе затрупан със земна маса на обект „Воден цикъл" в Кърджали", съобщи д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски". Той уточни, че на този етап кърджалийските лекари са успели да овладеят бъбречните и тежките белодробни проблеми, но в момента мозъчните му проблеми излизат на преден план.„ Пациентът е на командно дишане. Мозъчната исхемия е изключително тежък проблем. Оставаме в изчаквателна позиция, но състоянието на работника е изключително тежко", обясни д- р Черкезов.

 

По думите му транспортирането на пострадалия в друга болница е излишно, защото нито може да се извърши неврохирургична операция, нито друг вид висоспециализирана интервенция, а ще се ползват същите медицински методи, средства за лечение и лекарства. „Тежестта на пациента е от такова естество, че или неговият организъм ще се справи, или няма. Медиците са в тежка дилема и затова не могат да се направят прогнози", подчерта директорът на кърджалийската болница.

 


59–годишният Георги Георгиев пострада при изкопни работи на обект „Воден цикъл" преди 6 дни на 16 февруари около 17 часа. След продължила близо 2,5 часа спасителна акция той бе транспортиран в кърджалийската болница във видимо добро състояние. Но след първите часове, мъжът развива т.нар. синдром – кръш и получава усложнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай