6 села молят за асфалт

6 села молят за асфалт | StandartNews.com

Лоши пътища гонят туристи от Пирин планина

Разбити пътища се оказват преграда към Пирин планина за наши и чужди туристи. За това алармираха за пореден път жители на шест села в община Сандански. Те настояват да се ремонтират пътните отсечки, за да чупят колите си и те, и техните близки, и гостите на селищата. Негодуванието на местните хора расте с всеки изминал ден. Те са в правото си, но общината няма средства за асфалтиране на пътищата в района.

„Миналата година общинският кмет Андон Тотев осигури техника и чакъл, та поне пооправихме околовръстният път край село Дебрене. Но другите шосета са в окаяно състояние. След десетина дни ще имам нова среща с градоначалника, пак ще моля от името на 200 души за асфалт или поне чакъл. За да не се стигне до протести", заяви Страхил Маламов, който е кметски наместник на селата Дебрене, Малки Цалим, Големи Цалим, Вихрен, Белевехчево и Бождово. Той припомни, че хората в тези населени места протестират още от края на 2009 година заради надупчените шосета, които водят до селищата. Тогава те събраха над 180 подписа. Протестната подписка бе внесена в общината, но така и не бе решен проблемът.

„При нас не щат да идват дори децата ни, защото ще си изпочупят колите в ямите по пътищата. Какво остава тогава за туристите, които искат да дойдат насам?! Без добри шосета няма как да развиваме селски туризъм. Без път всяко населено място е обречено на изчезване от картата на България", негодуват жителите на шестте села. Гостите, колкото и да искат да стигнат до красивата Пирин планина, се отказват заради лошите пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай