5 лв. за гонка на летището

5 лв. за гонка на летището | StandartNews.com

Гонките между автомобили, които от години се провеждат на летище "Бършен" край Сливен, се оказаха регламентирани. Въпреки че всички ги наричат незаконни, състезанията фигурират в наредбата за местните такси на община Сливен, показа проверка на "Стандарт".

Последната неделя след подобна гонка на летището загинаха двама младежи, а други трима бяха ранени. Оказа се, че през 2013 година общинските съветници са приели, че може да се осъществява екстремно каране за драг и драйв на асфалтовата писта на летището. Всеки, който иска да направи това, трябва да плати 5 лева за час или 15 лева за цял ден. Таксата е индивидуална за всеки състезател или гражданин. За ползването на мотор пък таксите са 5 лева на час и 20 лева за 6 часа. 200 лева е за спортни прояви на пистата за 1 час и 1100 лева за цял ден.

"Нямам спомен от тази наредба да е постъпил и лев в хазната на общината", заяви пред "Стандарт" бившият зам.-кмет по финансите Румен Андонов, който отговаряше за общинската хазна до ноември миналата година.

 "Някой е искал да си измие ръцете с тази наредба. Сигурно затова на летището все още има табела за тези такси", каза директорът на ОД на МВР в Сливен комисар Чавдар Божурски. Междувременно в четвъртък огромни кранове доставиха новите бетонни заграждения, които преграждат пътя към пистата откъм шосето за Ямбол. Всяко тежи по два тона и изтеглянето им с джипове е невъзможно, твърдят специалистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай