4 дни Благоевград почита 142 г. от гибелта на Апостола

4 дни Благоевград почита 142 г. от гибелта на Апостола | StandartNews.com

Благоевград. Благоевград ще почете 142-годишнината от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата с редица мероприятия в продължение на 4 дни. Културните институти са подготвили изяви, с които да покажат преклонение към българския национален герой.

Тържествен рецитал ще се проведе днес от 16.30 часа в читалнята на детски отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев". Той е под надслов „Аз съм Левски".

Благоевградската общественост ще може да отдаде почит към Дякона на 19 февруари. Ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола ще има в 11.00 часа на площад „Васил Левски".

„Левски - велик и безсмъртен" – тази постановка ще представят възпитаниците на Обединен детски комплекс от 17.00 часа в Регионален исторически музей. Благоевградските деца ще припомнят за делото и живота на героя с театрални миниатюри, рецитал и мултимедийна презентация.

Ден по-късно, на 20 февруари, в благоевградското кино ще бъде прожектиран филмът, посветен на Левски - „Дякон Левски". Лентата проследява живота на Апостола от детските години до фаталния му край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай