4,6 млн. лв. инвестиция в спортни обекти в Кърджали

4,6 млн. лв. инвестиция в спортни обекти в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. 4,6 млн. лв. са инвестициите в спортни обекти в община Кърджали за 2014 година. Между тях са закрития плувен басейн, за чийто ремонт ще бъдат вложени 1,5 млн. лв., стадион „Дружба", както и спортни площадки в малки населени места на общината. Парите са отпуснати по договори с Министерството на младежта и спорта по Програмата за растеж и развитие.

"Закритият плувен басейн е строен през 70-те години на миналия век, а от 1991-92 година той не работи. Сега ще бъде направен основен ремонт на всички инсталации – електро, ВиК, пречиствателна", съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Със средства на общината в размер на 500 хил. лв. ще бъде изградена и допълнителна пристройка към закрития плувен басейн, която ще служи за рехабилитация и отдих.

За ремонта на стадион „Дружба" има осигурени 1,8 млн. лв и още 600-700 хил. лв. собствени приходи. До края на октомври ще се реши коя от трите фирми, кандидатки за изпълнение на проекта, ще се заеме с основния ремонт на спортното съоръжение. Ако няма проблеми, ремонтът на стадиона трябва да приключи през март 2015 г. За изграждането на спортни площадки в малките населени места Енчец, Рани лист, Костино, Миладиново и Звиница са отпуснати около 270 хил. лв.

„2014-2015-а ще бъдат годините на инвестициите в спорта. Такава сериозна инвестиция в спортната база не е правена повече от 50 години", коментира кметът на Кърджали Хасан Азис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай