43 дами с пагон на борда на „Тръкстън"

43 дами с пагон на борда на „Тръкстън" | StandartNews.com

Варна. 43 дами или 15 на сто от 300-членния екипаж има на борда американския разрушител „Тръкстън", който след еднодневно обучение акостира на пристанище Варна. Преди да отплава утре миноносецът отвори врати за представителите на медиите.

 

Те бяха допуснати след щателна проверка ,дори и с наше военно обучено куче Ралф. „По време на съвместното учение в Черно море, макар и скромно отбелязахме 10-годишнината от приемането на България и Румъния в НАТО „каза в официалното си изявление командирът капитан II, Андрю Бийн.

 

Той посочи, че първата спирка на бойния кораб е била Констанца, а втората Варна и е чест за екипажа да бъде в България. Това плаване със съюзниците от Военноморските сили на България и Румъния беше планирано много преди да се разбере, че напрежението в Украйна нараства.

 

Ние се стремим с учение от този рутинен тип да имаме винаги готовност за всяка създала се ситуация, подчерта капитан II ранг Андрю Бийн. Той разкри детайли от проведената тренировка в югозападната част на Черно море –започнала първо с комуникации между участниците, след това епизод от противоподводна борба, кацане на румънски вертолет на борда на „Тръкстън" и на финала обща маневра със сближаване на корабите от ВМС на трите държави.

 

Разрушителят е холивудски герой. Три седмици на борда му през 2012 г е сниман екшън трилърът „Капитан Филипс" с участието на звездата Том Ханкс, номиниран с главната си роля в него за „Оскар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай