3 г. и 6 месеца затвор за смъртта на 17-годишно момче

3 г. и 6 месеца затвор за смъртта на 17-годишно момче | StandartNews.com

Бивш пожарникар, погубил 17-годишно момче при катастрофа, получи 3 г. и 6 месеца лишаване от свобода. Трагедията се разигра в края на юли м.г. в оряховското село Селановци. Кристофър Петров излязъл, за да се види със свой приятел на по кафе. С мотора си отишъл, за да го вземе от дома му. Паркирал на тротоара и зачакал приятеля му излезе. В този момент бил пометен от лек автомобил „Мерцедес", управляван от пияния Валентин Върбанов. Ударът бил толкова силен, че моторът буквално се врязал в колата, която го завлякла на 100 м по улицата. Кристофър издъхнал на място. Пристигналите на място полицейски служители тестват шофьора с дрегер, който отчита 1.68 промила.

17-годишният Кристофър бе част от местния футболен клуб „Дунав 98". Ритал заедно с мъжкия състав на отбора и с юношите старша възраст.

Делото срещу пенсионирания пожарникар бе разгледано по съкратената процедура, която предвижда по закон намаляване на 1/3 от наказанието. Магистратите от Окръжния съд във Враца постановиха 5 г. затвор за пияния Валентин, но присъдата бе намалена на 3 г. и 6 месеца. Шофьорът е лишен и от правоуправление за срок от 7 г. и 6 месеца. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай