3 дни траур в Попово заради братовчедите

3 дни траур в Попово заради братовчедите | StandartNews.com

Разград. С тридневен траур ще почете Попово смъртта на тримата младежи, загинали в зверска катастрофа край града в понеделник.

Кметът Людмил Веселинов и председателят на местния парламент Георги Георгиев са взели решението часове след вестта за жестоката касапница на пътя. Заради черната прокоба бе отменен и концертът на Николина Чакърдъкова, която трябваше да пее във вторник вечер в Попово в рамките на турнето "Да съхраним българското", което съпровожда предизборната кампания на формацията на Георги Първанов АБВ из страната.

В дните на траур местните хора ще сведат глава и пред паметта на 35-годишен мъж от Попово, намерил смъртта си на шосето край село Кардам, ден преди младежите да катастрофират. В неделя на път за Разград той загубил контрол над аудито си и се ударил фатално в дърво край асфалта.

Тежко остава и положението на четвъртия пасажер от младежката компания, останал жив след кървавото меле на шосето край село Гагово. 20-годишният пътник, който бе изваден от разцепеното БМВ с откъснато ходило на единия крак, лежи в търговищката болница с тежки травми. Подбедрицата на другия му крак е натрошена на няколко места и лекарите се опасяват, че кракът му може да не може да бъде спасен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай