30 метров шиш пекат в Алфатар

Атракцията, подготвена като рекорд за „Гинес“, става част от общинския празник.

30 метров шиш пекат в Алфатар | StandartNews.com

Добрич. 30 метров свински шиш пекат в събота вечер в Алфатар. Гигантската мръвка ще зацвърчи над огъня около 18 часа следобед, на поляната пред ресторант „Траката" в добруджанското селище.

Инициатор на атракцията е местният предприемач Николай Колев, който смята да влезе в Гинес, като майстор на най-дългия шиш в света. От книгата на рекордите обаче още не са приключили процедурата по проучването."Ще опечем шиша днес по случай празника на Алфатар, който се чества в навечерието на Деня на Свети Дух. Ще ни послужи като репетиция за истинското състезание, когато от Гинес насрочат дата за рекорда.", обясни предприемачът.

Подготовката за общата трапеза започва в 12 часа на обяд, а лакомството ще е готово 8 часа по –късно. 30 души на възраст между 5 и 20 години ще режат, нижат и пекат вкусотията. За направата на шиша ще отидат 60 кг. свинско месо и 40 килограма зарзават.Три кубика дърва, дарени от общината на ентусиастите, ще изгорят, за да има жарава за мръвката.

Атракцията, чакана с нетърпение от млади и стари в Алфатар, е начин да направим живота на местната общност задружен и интересен. Искаме да покажем, че и в откъснатите от центъра краища на България живеят съвременни хора,за които властите рядко се сещат.", коментира автора на идеята за шиша -гигант Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай