307 автомобила проверени в Кърджалийско

307 автомобила проверени в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. Осем са пътните произшествия на територията на областта през празниците с петима леко пострадали, съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

55-годишен е бил настанен в кърджалийската болница, след като автомобилът "Сеат", в който пътувал, катастрофирал в района на село Кирково. 19-годишната водачка отнела предимство на кръстовище и последвал удар с "Пежо". Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство.

Две 22-годишни пътнички са били прегледани в Центъра за спешна помощ в Кърджали, след като "Фолксваген", управляван от младеж на 18 години, който се блъснал челно в скат и след това колата се преобърнала по таван. Произшествието станало между селата Бенковски и Добромирци. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен му е акт. Товарен "Опел" с 24- годишен водач при завой на бул."Беломорски" в Кърджали не пропуснал насрещно движещ са лек автомобил "Деу" и последвал сблъсък. Шофьорите на двете коли са били прегладени в Центъра за спешна помощ и освободени. На виновния е съставен акт. Само с материални щети са другите катастрофи в областния център, в селата Шумнатица, Глухар и Черна скала.

През почивните дни в Кърджалийско са проведени специализирани операции. 307 автомобила са били проверени на територията на областта през празничните дни. Констатираните нарушения са 72, за които са съставени 23 акта и 49 фиша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай