187 деца в риск спортуваха на воля в Русе

187 деца в риск спортуваха на воля в Русе | StandartNews.com

Русе. Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи" съвместно с Oбщина Русе и с изключителната подкрепа на Корпоративна търговска банка организираха днес в град Русе спортен празник с участието на над 187 възпитаници от 11 дома за деца в риск от Североизточна България под наслов „СПОРТЪТ ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА". Проявата е включена в годишния календар на БСФДЛРГ.

Състезанието бе открито от Сашо Щерев, началник отдел "Маладежки дейности и спорт" към Община Русе и Веселин Богданов, директор на ОП "Спортни Имоти".

Участниците се състезаваха в четири вида спорт - баскетбол 3х3, тенис на маса, лека атлетика и мини футбол. В крайното комплексно класиране победители станаха възпитаниците на СУПЦ с. Овча Могила, а призьорите бяха наградени от Евгени Игнатов, председател на СЛАК "Дунав" и Любомир Ковачев, председател на клуб "Широко сърце" Русе. Децата се включиха и в провежащия се Традиционен пролетен панаир, организиран от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите с председател Красимир Иванчев, които осигуриха лакомства за участниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай