17-годишен стана Цар на виното с още двама майстори на гроздов елексир

17-годишен стана Цар на виното с още двама майстори на гроздов елексир | StandartNews.com

Добрич. 17-годишният Петър Иванов от Добрич, заедно с още двама добричлии спечелиха приза "Цар на виното" в тазгодишния конкурс за най-добро домашно вино, организиран по повод празника на лозаря Трифон Зарезан. Младежът сподели, че е участвал в конкурса с бял мускат, произведен от лозе в село Смолница, като да прави вино го нaучил дядо му. "Хубаво вино се прави с любов", сподели младежът, след като получи наградата и грамотата си от зам.-кмета Иван Колев, който по традиция заряза лозата в Стария Добрич и пожела берекет през годината на лозарите.

Наред с Петър отличия получиха още и Веселин Василев и Петър Недялков. И тримата са отличени с първа награда от компетентно жури, което абсолютно трезво е оценявало домашните вина на участниците в конкурса.

Лозари вдигаха наздравици с вино, предоставено за празника от винпрома в града, а за настроените на всички, участвали в празника, организиран от общината и Регионалния исторически музей се погрижиха със своите изпълнения танцьорите от ансамбъл "Добруджа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай