16-годишна стана Рицар на добрата воля

16-годишна стана Рицар на добрата воля | StandartNews.com

Официално по повод Международния ден на доброволеца в Добрич бе присъдено отличие "Рицар на добрата воля". Тържеството се провежда за поредна година по идея на фондация "Ръка за помощ" - Добрич, която със своя доброволчески център е член на Национален алианс за работа с доброволци. 16-годишната Симона Методиева, ученичка от езикова гимназия "Гео Милев" получи отличието от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Девойката е номинирана и избрана от останалите младежи, които са доброволци в добричкия център.

При връчването на отличието кметът пожела на младите хора да продължават да носят доброто в себе си и да бъдат добри хора. В рамките на тържеството, на което бяха отличени и други доброволци от центъра бе прочетено послание от Ренета Венева - председател на УС на Националния алианс за работа с доброволци и поздравителен адрес от Н. Пр. посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Младежите от Центъра за работа с доброволци на фондацията в Добрич участват в различни проекти.

Сред доброволческите инициативи на младите хора са помощ за деца на възраст 9-10 години от ОУ "Хр. Смирненски" в града, които имат образователни, социални или емоционални дефицити, работят с деца от етнически малцинства и деца със специални нужди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай