1500 лв. глоба за сервирала текила на деца

1500 лв. глоба за сервирала текила на деца | StandartNews.com

Разград. Сервитьорка от Разград плати солена глоба, тъй като сипвала алкохол на деца. Заради неспазването на закона келнерката Емине Осман ще трябва да плати глоба от 1 500 лева, реши районният съд в града.

Екшънът с незаконната консумация се разиграл през септември миналата година в барчето до две от най-големите училища в града - ОУ "Н. Вапцаров" и езикавата гимназия "Екзарх Йосиф". Две момичета на 13 и 14 години се отбили в голямото междучасие в кафенето и вместо закуска си поръчали текила. Тинейджърките се наливали до обяд и в сметката им сервитьорката записала 12 чаши от силното питие.

Час по-късно 13 годишната Семра М. била откарана мъртво пияна с линейка в спешното отделение на местната болница. Момичето било прието с тежка интоксикация и опасност за живота. Разследването показало, че седмокласничката се отровила с алкохол, докато се черпела с приятелката си Дерия Н., която пък учела в осми клас. Здравето и на двете било подложено на риск от сервитьорката, неспазила чл. 193 от НК, който забранява продажбата на алкохол на непълонолетни, реши съдът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай