120 служители от община Кърджали ще бъдат обучени по европроект

120 служители от община Кърджали ще бъдат обучени по европроект   | StandartNews.com

Кърджали. 120 служители от общинска администрация Кърджали ще преминат обучение за повишаване на квалификацията и подобряване на професионалните компетентности.

„Това ще доведе до усъвършенстване и ефективно провеждане на работните процеси, както и кариерното израстване на служителите ", коментира Виолета Калоянова, ръководител на проекта „Компетентна, ефективна и прозрачна общинска администрация –Кърджали".

Предвидено е специалистите в кметствата да се запознаят със специализиран софтуерен продукт, свързан със Закона за гражданската регистрация и поднормативните актове. „Досега те не са преминавали никакво обучение и това ще бъде само от полза за тях. В резултат на проекта процентът на преминалите различни обучения служители в общинска администрация ще нарасне от 22 на 42 на сто", подчерта Виолета Калоянова.

Обучителните модули включват и теми като мотивация и лидерство, работа в екип, предотвратяване и решаване на конфликти и стратегически мениджмънт в държавната администрация, управление и оценка на изпълнението. „Чрез този проект ще бъде обхванат много по-голям процент от служители в администрацията", каза секретарят на общината Сезгин Бекир. Проектът е с продължителност 12 месеца и се реализира по ОП „Административен капацитет". Общата стойност на проекта е 81 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай