11 творци разкрасяват Пловдив

11 творци разкрасяват Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. 11 творци от цялата страна ще дават идеи как Пловдив да стане по-интересен. Предизвикателство за иновации в изкуството "Фабрика за идеи", организатор на EMPATHEAST, хвърли ръкавицата към хората с идеи.

Творците от цяла България трябва да опишат как да се промени градската среда на площадите "Съединение", "Марокян", "Стефан Стамболов", "22 септември", "Истанбул" в Хаджи Хасан махала, парк "Белите брези" в кв. "Кючук Париж", Стълбите и градинката зад Джумая джамията и др.

Всички участници в конкурса бяха изпратени на неочаквана локация в града под тепетата, за да мобилизират в рамките на 5 дни нестандартното си мислене и да създадат идея за пърформанс, инсталация, изложба, акция или игра. Идеята е чрез езика на изкуството да формулират иновативно и приложимо решение за подобряване на градската визия. Одобрените идеи ще бъдат реализирани в рамките на програмата на ART Innovation Challenge, част от EMPATHEAST, първият форум за социална промяна чрез емпатия, който ще се състои между 14-16 ноември в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай