Железният Слай

Силвестър Сталоун - от аутсайдер до милионер и идол на хиляди

Железният Слай  | StandartNews.com

Силвестър Сталоун е същият изваян здравеняк, упорит смелчага и сръчен професионалист в живота, каквито са и повечето му екранни герои. Роки и Рамбо, Танго, Специалистът и Картър, всички са изпечени мъжаги, които едва ли биха били толкова популярни, ако бяха изиграни от някой друг. Те превърнаха Слай в един от най-високоплатените актьори в Холивуд и въпреки че той се опита да печели и с комедии и драми, богатството му е предимно от екшъните. В банковите сметки на човека, който сега снима у нас "Непобедимите 3", има 275 милиона долара. Те непрестанно растат, а за филмовите студия е генерирал почти 4 милиарда щатски долара приходи.

Подбно на героя му Роки Балбоа, Сталоун е поел доста удари от съдбата, но също така й е нанесъл и много нокаути. След вялото му начало в киното, по-точно в порнографската индустрия, Слай успява да влезе в голямото кино. Като използва своя собствен житейски опит, той създава Роки - неподвластна на времето история за аутсайдера. Филмът жъне огромен успех и дава началото на поредица от шест филми, четири от които режисира самият Сталоун. А превъплъщавайки се няколко години по-късно във виетнамския ветеран Джон Рамбо, той осветлява 80-те с два емблематични героя. Сталоун се измъква от аутсайдерския живот, пълен с възпитателни училища и порно. Превръща се в богаташ, но и една от най-големите звезди на Холивуд в продължение на 30 години.

Въпреки времето обаче мускулите му днес, когато е на 67, си остават същите като през 1976-а, когато 30-годишен изигра Роки. Малко от тайните на страхотната му форма бяха разкрити при посещението му у нас през 2011-а за снимките на "Непобедимите 2", когато стана ясно, че Слай си похапва само лека храна, предимно риба, и не пие никакъв алкохол. Забравяме за случката през 2007-а, когато на австралийската митница беше хванат с 48 флакона на синтетичен хормон на растежа.

По-впечатляващ обаче от мускулите остава духът на Сталоун, който е все така силен въпреки преживяното. Миналата година актьорът трябваше да преживее две нещастия. Най-страшното беше, когато изгуби по-големия си син. 36-годишният Сейдж бе намерен мъртъв в дома си в Ел Ей на 13 юли вечерта. Аутопсията показа, че той е страдал от атеросклероза, която вероятно е довела до сърдечен удар. Сейдж беше от първия брак на Сталоун със Саша Цак, от която има още един син, Серджо, който е аутист.

Месец след тази трагедия Слай загуби и сестра си Тони-Ан Филити заради рак на белия дроб. Макар и да е от друг баща, тя и актьорът бяха в прекрасни отношения. "От време на време се разпадам на парчета. Просто се случва. Това е цикъл, с който трябва да се справя. Като вирус, който се връща непрестанно. Човек мисли много при такива периоди. Но в крайна сметка осъзнава, че не може да направи много по въпроса и си прощава... Тогава минава през друг цикъл, в който не може да си прости. И така отново и отново, и отново. Това е нещо, което продължава дълго. Дори не мисля, че изобщо някога свършва", коментира Сталоун по-късно.

От ниско платен актьор днес Силвестър Сталоун е и сериозен бизнесмен не само във филмовата индустрия. Пробва се в ресторантьорския бранш, купувайки акции заедно с Брус Уилис и Арнолд Шварценегер на веригата "Планета Холивуд", но тя не просъществува дълго. Актьорът е и запален колекционер на картини. У дома си има платна на Дали и Моне. Самият той посегна към четката и картините му удрят четирицифрени суми. И като истински мъжага Слай се радва на изключително женска компания у дома - трите си дъщери - София, Систин и Скарлет, и съпругата си Дженифър Флавин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай