Събота,

Явор Бахаров е мафиотът Бардем в "Под прикритие"

От: Failed to load user -
6039
Явор Бахаров е мафиотът Бардем в "Под прикритие"
A
A
A

Нашумелите актьори от "Под прикритие" се превърнаха в герои на републиката заради атрактивната игра в зрелищния бг екшън. Един младок обаче е на път да се изстреля бързо и директно до техния връх и като нищо би застанал в центъра на постера на петия сезон. Явор Бахаров, който блесна още в "Тилт", поигра в "Стъклен дом" и постоянства в театъра, сега ще видим редом до брат му Захари.

"Не съм ходил на кастинг, както писаха. Поканиха ме. Със същите продуценти работих и в "Стъклен дом". Може би са знаели, че съм живял известно време в Истанбул. Наясно съм с турската реч, вероятно това е наклонило везните. 4-5 месеца бях там, след като завърших гимназията. Исках да уча в Истанбул, готвех се за кандидатстудентски изпити в мегаполиса. Трябваше една година да уча езика", разказва Явор.

Неподражаемите му по цвят къдрици се изправят всеки път със сешоар и преса за поне час, за да се превърне в Бардем от "Под прикритие" - обещаващ млад мъж от ъндърграунд род. В характеристиката на героя се казва, че той е на 35, модерен и образован, по-малкият син на Фарук, глава на турската мафия. Прецизната острота и жестокост на действията му го заявяват като сериозен претендент за короната на фамилията, но Фарук не бърза - нещо в подмолния характер на сина му не му вдъхва доверие. Бардем работи в България, където заедно с Джаро започва война срещу Иво за възстановяването на семейния наркоканал към Западна Европа. Явор е неузнаваем като новия си герой, направо друг човек и по-възрастен от него в живота.

Брат му в живота убива брат му във филма -Захари разстрелва бандита Демир в предния сезон, така че Бардем ще има доста сложни отношения с Иво Андонов. Обща сцена Бахарови още нямат, но предстои да се заснеме. "Не знам на какъв език ще си говорим - английски ли, турски ли, български ли", смее се Явор. Едно е ясно - ще бъде епично и прелюбопитно да ги видим заедно в кадър.

Откакто Явор се помни, Захари е край него. 15 години спали глава до глава. Братя по кръв, братя по оръжие. Разликата в годините си казвала думата в един момент. Явор искал да излиза с неговата компания, с батковците, но Захари, естествено, не искал и да чуе за това. Като пораснали, станало друго, имат общи тайфи и другари. За домашните по-големият брат не му помагал, но винаги бил насреща, когато Явор се окаже в по-напечена ситуация. Говорел с него, обръщал му внимание, помагал му.

Детството им напомняло в определени сюжетни линии за света на Том Сойер. В квартала, който израснали - "Овча купел", имало достатъчно изоставени къщи, стари фабрики, които били златна мина за малките нещотърсачи. Хлапетата от цялата махала се занимавали да изравят съкровища от запустелите места. Според собствените им представи "крадели" цветни метали, което си било забавно и доходоносно занимание, в графата "грешки на растежа". Веднъж Явор и приятелчетата му намерили някаква мед и други подобни скъпоценности и си ги скрили в тайник. Като се прибрал вкъщи, Явор се похвалил на брат си с "плячката". Да се разбере, че и той важи. Захари внимателно го изслушал, разпитал какво, къде, как е станало. На другия ден Явор и тайфата гледат - плячката я няма. След години разбрал, че Захари ги е изпържил и им е взел "стоката". И припечелил от нея.

И до днес двамата играят футбол на малки вратички с авери, но Явор е по-добрият с топката. Изобщо той се води най-печеният футболист в гилдията. Последният път, когато Бахарови ритвали, Захари се контузил, оперирали и го цяло лято ходил с патерици. Този факт е претворен и в новият "Под прикритие" и Иво Андонов ще се появи с тях за известно време.

Бих станал политик!

- Яворе, ще станеш ли дясна ръка на Джаро - на мястото на брат си?

- Нямам намерение - нито в живота, нито в сериала. Всъщност Джаро трябва да е дясна ръка на моя герой. Турската мафия е достатъчно развита, много по-мащабна от всичко в България. Ако продаваш екстазита в Истанбул и София, представи си кой изкарва повече пари и диктува правилата.

- Кога усети, че искаш да си актьор?

- Нямах какво друго да правя. Отвори ми се възможност и я сграбчих.

- Първа роля?

- Първият ми изпит, в НАТФИЗ, беше етюд на футболен запалянко. Интересно се получи. Любопитното е, че ми беше хрумнал насън.

- Забравял ли си текст?

- Случвало ми се е, никак не е забавно. Веднъж на дипломния спектакъл играехме откъс от "Побъркани от любов" с Йоана Темелкова и Тони Минасян. И си забравих текста, а моят герой беше агресивен и аз трябваше да постресна този на Тони. И от напрежение започнах да блъскам главата му в стена. Компенсирах забравените реплики. Сега вече знам, че това е изкуство. А Тони все така е от най-близките ми приятели.

- Ако имаше вълшебна пръчка, за какво щеше да я използваш?

- Да превърна тойотата в самолет, за да се придвижвам по-бързо.

- Опиши се по скалата от 1 до 10 колко си щур?

- 7,5.

- Ако попаднеш на самотен остров и имаш 60 секунди да избереш хора, представляващи 5 професии, кои ще избереш?

- Лекар, инженер, проститутка, готвач, музикант.

- Ако ти дадат 200 милиона долара да направиш римейк на филм, кой ще бъде?

- Ако имам тези пари, бих предпочел да филмирам романа на Милен Русков "Възвишение". Впечатлен съм от него.

- Би ли станал политик един ден?

- Да, разбира се! Искам да помогна на хората да живеят по-добре с каквото мога.

- Какво е щастието?

- Нещо, което трябва да бъде споделено.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички