Уилям с първо интервю след раждането на бебето

Уилям с първо интервю след раждането на бебето | StandartNews.com

Лондон. Принц Уилям даде първото си официално интервю след раждането на сина му принц Джордж на 22 юли. Гордият татко сподели пред CNN трепетите на родителството и милите семейни моменти с Катрин и бебето в топлата градина на двореца Кенсингтън. 

Херцогът на Кембридж нарече сина си "малък пакостник" и с усмивка каза, че с нетърпвние чака да се върне на работа, за да се наспи. Той е спасителен пилот в Кралските военновъздушни сили. 

"Пада си малко пакостник, нека го кажа така. Напомня ми на брат ми, или на мен, когато бях малък, не съм сигурен, но се справя много добре", каза принц Уилям. "Всъщност расте много бързо. И е един малък боец - постоянно мърда във всички посоки и не иска да си ляга да спи". 

Уилям призна, че съпругата му Катрин поема повечето нощни дежурства с малкия Джордж. "Както много млади бащи знаят от опит, наистина ми се иска да се върна на работа, за да се наспя. Надявам се да не ми дават нощни смени поне в началото. 

Херцогът на Кембридж със смях разказа за първата им публична проява с принцеса Катрин и бебето на стълбите на болницата "Сейнт Мери" в Лондон. "Най-вече шок изпитвах, но бях толкова развълнуван за Джордж, както и Катрин, че бяхме готови да го покажем на всеки, който иска да го види. Както всички млади родители знаят, с радост показваш новото си бебе и се хвалиш с него, и обявяваш как то е най-красивото и "най" всичко останало. Хубаво е, че хората искат да видят Джордж. Радвам се само, че не плака и не крещя през цялото време."

Хиляди бащи гледаха невярващо как Уилям, обграден от фотографи, спокойно закопча детското столче на задната седалка на колата от първия път. Той обаче призна, че това не е въпрос на късмет и многократно е тренирал "маневрата" преди големия ден. 

Снимките на Уилям зад волана на колата при изписването на семейството му от родилното засилиха схващанията, че принцът въвежда модерен образ на британската монархия. Престолонаследникът обаче казва, че просто обича да прави нещата по своя начин. "Аз съм максимално независим, Катрин също, както и Хари. Ние сме израснали по друг начин, не като предишните поколения. Чувствам, че мога да правя нещата сам и искам да ги правя сам."

"Понякога не можеш да се справиш и системата поема контрола или пък не е прието да се държиш по различен начин. Но смятам, че да откарам сина си и съпругата си от болницата у дома беше много важно за мен", сподели принц Уилям.

Голяма страст на херцога на Кембридж е опазването на застрашените видове в Африка. Уилям каза, че иска и Джордж да види и преживее същата Африка, която той самият е видял като малък, и да събуди у него желанието да запази уникалната дива природа там, както неговият баща принц Чарлз е запалил него. "Ще има играчки слончета и носорози, ще покрием стаята му с клони и храсти, за да си мисли, че живее сред природата", пошегува се принцът. 

Точно като всеки млад родител, бъдещият монарх е изумен от родителството. "Последните седмици бяха съвсем различно емоционално преживяване, нещо, което никога не съм си представял, че ще почувствам някога. Знам, че е минало много малко време, но усещам всичко по съвсем различен начин", сподели принцът. 

Видео запис на интервюто можете да гледате ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай