Уилям и Кейт отглеждат бебето "нормално"

Херцозите отдават своята почит към лейди Даяна, като следват нейните повели във възпитанието

Уилям и Кейт отглеждат бебето "нормално" | StandartNews.com

Лондон. В безопасност и в безгрижната атмосфера на дома на семейство Мидълтън в Бъркшир принц Уилям, Кейт и бебето Джордж започнаха своя нов живот. Но колкото повече изискванията на кралския лайфстайл се усилват, толкова повече херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще трябва да търсят баланса между нормалното израстване на сина си с подобаващ статус за един принц.

В отглеждането на Джорджи, както го нарече дядо му Чарлз, младата двойка ще се ръководи от методите на принцеса Даяна, която почина през 1997-а на 36 години. "Всичко ще бъде точно копие на начина, по който бяха отгледани Уилям и Хари. Най-голямото наследство на Ди е в нейните синове - поведението им, възпитанието им, навиците да мислят за себе си и да водят нормален живот", пише американското списание "Пийпъл".

Греъм Батланд, главен изпълнителен директор на Детските хосписи в Източна Англия (организация, на която Кейт помага често), е съгласен с това твърдение. "Влиянието на Даяна се усеща - тя възпита Уилям и Хари по съвсем различен начин от този на принц Чарлз. Това е естествено развитие на кралското семейство. Не мисля, че Кейт ще се промени. Виждал съм я как действа с децата, как си говори с тях, тя е толкова искрена. Разбира се с малчуганите." Приятелката на лейди Ди Роса Монктън също коментира: "Поведението на Кейт много напомня това на Даян, която обожаваше децата на всяка възраст и знаеше как да влезе в умовете им." Тя вярва, че принцесата би имала много прост съвет за бащинството към Уилям. "Да забрави, че светът ги гледа и да се възползва максимално от всеки ден, който имат заедно."

Детството на Уилям обаче не може да се опише като "нормално". Tо е много различно от това на съпругата му. Специален персонал се грижи за всеки миг от битието - неговото и на брат му Хари. Но все пак те си останаха първо деца и после "кралски височества". Даяна беше майка като всяка обикновена жена. Това обаче не означава, че Чарлз е стоял настрана от синовете си.

Мидълтънови са отгледали семейството си по съвсем различен тертип. Те не са имали персонал за всяка пелена. Няколко дни след кралската сватба господин Мидълтън, бащата на Кейт, беше видян да коси моравата. Съвсем ясно е, че техният семеен портрет показва на Уилям атмосфера на душевен комфорт, която му е липсвала.

Така че със сигурност младите родители ще се опитат да постигнат микс между модела на принцеса Даяна и този на семейство Мидълтън, въпреки че ще има и много външен натиск.

Раждането на Джорджи поставя и Уилям на друго ниво от неговото развитие на бъдещ монарх. Той вече пое новата си роля на глава на семейство. Разполага с фамилия и приятели, чиято лоялност е непоклатима. Никой от Мидълтънови пък не би издал неговите тайни. Принцът е показал силно чувство за честност и справедливост в делата, с които се заема, комбинирани с желание за закрила на личния си живот и този на съпругата си. Той с право би се разгневил на шокираща намеса от страна на медиите, както стана с голите снимки на Кейт от почивката им във Франция. Той и Катрин имаха време, за да се уверят, че са един за друг. Нямаше нито едно опасение за тях от тези, които имаха при сватбата на Чарлз и Даяна през 1981 година. Дори източници от двореца говореха за взаимното им щастие в сватбения ден.

"Виждал съм двамата далеч от камерите и мога да свидетелствам, че Уилям се държи насаме толкова внимателно към нея, колкото и пред публика", пише Хюго Викторс от британския "Мирър". Уилям е хладнокръвен дори под натиск. Той е научил много от баба си - може би дори повече от баща си. Той остава открито верен към паметта на майка си, на която се позовава в публичните си речи и интервюта. Той също така уважава и дядо си - принц Филип, чийто съвет да вървят зад ковчега на Даяна Уилям прие.

Промените в живота на младото семейство ще продължат с края на военната службата на Уилям, когато той ще поеме и повече кралски ангажименти. "Ние сме в сърцето на нацията. Колкото повече остарява принц Филип, толкова повече кралицата ще се нуждае от подкрепата на младото семейство", допълва Хюго.

Уилям е попил много от твърдостта на кралицата и от мъдростта на Филип, но преди всичко той е самоуверен мъж. Ако зададете в компютър необходимите изисквания за най-добрия монарх, определено ще се появи ликът на Уилям.

 

Провъзгласиха Мидълтън за модна кралица

За четвърта поредна година Катрин се нареди сред най-стилно облечените жени в света. Ежегодната класация на американското списание "Венити феър" е една от най-престижните в бранша. Сред най-запомнящите се тоалети за 2013 година на съпругата на принц Уилям са били бледорозовото й палто "Аликзандър Маккуин" и шапката в същия цвят, с която тя се появи на парада през месец юни в чест на рождения ден на кралица Елизабет II.

В списъка на "Венити феър" попадна и първата дама на КНР Пън Лиюан - известна изпълнителка на народни и патриотични песни, която е с чин генерал-майор в Народноосвободителната армия на Китай. Списанието отбелязва добрия вкус на актрисите Кери Уошингтън, Чарлийз Терон и Брук Шийлдс, на певците Джъстин Тимбърлейк и Бионсе, на китариста на легендарните "Ролинг стоунс" Кийт Ричардс.

Сред кралските особи, освен херцогиня Катрин, в списъка на "Венити феър" попадат още две представителки на европейски династии - шведската принцеса Мадалена и испанската принцеса Летисия.

ФОТО ЕПА/БГНЕС

 

Пестеливият Чарлз носи кърпени костюми

Първият престолонаследник на британския трон принц Чарлз изключително се гордее със своята спестовност. Шест пъти той дори беше "хванат" да носи кърпен костюм.

Когато беше видян за първи път с голяма кръпка на сакото при посещението на снимачната площадка на тв сериала "Доктор Ху", антуражът му настоя, че става дума за дизайнерски инцидент. Оттогава минаха четири седмици, в които принцът се появи със същия костюм още 6 пъти, пише "Дейли телеграф". Той бе облечен с него и на панаира на цветята в Сандрингам, където бе приветстван от над 20 хиляди поданици, някои от които му дадоха подаръци за новородения му внук принц Джордж.

Въпреки годишната си издръжка от 19 милиона лири Чарлс се оказа с толкова ограничен гардероб, че дори не може да изчака поовехтелия сив двуреден костюм да бъде поправен подобаващо. Негов говорител призна, че принцът го използва при всички публични ангажименти, но бил обещал да го изпрати за поправка през летния период, докато е отседнал в Бъркхол.

ФОТО РОЙТЕРС

 

Приспиват го с "Колдплей"

Принц Уилям приспивал бебето, когато се събудело нощем, с хитове на Coldplay. 31-годишният внук на кралицата най-често използвал песните "Yellow" и "Paradise". Сладурчето циврило по шест пъти нощем и изправяло накрак и родителите на херцогинята на Кеймбридж - Керъл и Майкъл Мидълтън, в чийто дом е настанено кралското семейство. Coldplay не е любимата група на принц Уилям, но той взел бандата на въоръжение с приспивни цели, тъй като бебето реагирало много добре на тях. Музикалните сесии доста изтощавали Уилям и той всяка сутрин отивал да си доспива по два часа, а в това време щафетата по грижите за детето поемала съпругата му Катрин.

Ще живеят в имение от XIX в.

Кралица Елизабет Втора подари на младите родители за раждането на сина им уникалната къща Анмър Хол, която се намира в имението Сандрингам, Норфолк. Тя ще служи за техен провинциален дом, а официална резиденция ще бъде дворецът Кенсингтън в Лондон.

Кралицата е платила "щедро обезщетение" на настоящия обитател, за да освободи 10-стайния имот четири години преди изтичането на договора му за ползване под наем. През последните 13 години къщата се обитава от Джеймс Евърет - собственик на компанията за дървен строителен материал Norfolk Oak - и семейството му.

Анмър Хол е една от 150-те къщи в имението Сандрингам. Имотът разполага с плувен басейн и тенис корт и принадлежи на кралица Елизабет Втора от възкачването й на престола през 1952 г. Собственост е на кралското семейство от 1862 г., когато е и построено. Сандрингам е една от любимите частни резиденции на Нейно величество. Принц Уилям пази щастливи спомени от пребиваването си в имението през ученическите си ваканции. И въпреки че по-голяма част от Сандрингам е отворена за посещения, на фотографите не е позволено да снимат членове на кралското семейство, ако ги срещнат случайно. Петдесет въоръжени полицаи ще пазят денонощно кралското бебе Джордж в Сандрингам, когато семейството се нанесе там. Местните полицейски служби търсят служители от други части на страната, тъй като не разполагат с толкова униформени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай