Топ 10 на фестивалите

Топ 10 на фестивалите | StandartNews.com

Изданието Celebrity Networth направи списък с десетте най-популярни фестивала в света. Бой с боички в Индия, реге купон в Ямайка или познатият ни "Exit" фест в Сърбия са част от най-вълнуващите начини да си прекарате максимално добре времето. Ето няколко идеи за всеки, който вече планира дестинациите си за следващите месеци.

1. Рио

Световноизвестният едноседмичен карнавал в Рио е съвкупност от хиляди танцьори и музиканти от 200 самба училища. Тържеството се провежда още от 1800 година, а в момента е една от най-популярните туристически дестинации в света.

2. Китайската нова година

За разлика от нашия календар, който празнува Нова година в продължение на една нощ, Китайската нова година продължава цели 15 дни. Фестивалът включва хубава храна, музика, паради и култ към драконите.

3. Парти в пустинята Невада

Всяка година в пустинята Невада се провежда мащабният и красив фестивал Burning Man. Това е удивително голям празник на музиката и изкуството. Стартира през 1986 г. и започва да нараства с всяка изминала година. Участниците са разделени на групи, всяка със собствена артистична насоченост. Подходящо за изявени арт ценители.

4. Томатина, Испания

Фестивалът се провежда от 1944 г. в Бунол, Валенсия, Испания, и има една единствена цел - масово хвърляне на домати. Хиляди хора се редят по улиците на Bunol всяка година, за да потъват от глава до пети в сока на червения зеленчук.

5. Денят на мъртвите в Мексико

Денят на мъртвите се празнува в много страни. Въпреки това обстановката в Мексико е особено епична и наподобява на съвсем разраснал се Хелоуин. Фестивалът чества смъртта на фона на музика и танци. Костюми, маски и мрачна визия са част от триумфалната атмосфера.

6. The Big Chill, Англия

За съжаление The Big Chill не се е провеждал от 2011 г. насам, въпреки че фирмата, която притежава правата за събитието, намекна, че може да се върне в някакъв момент. Лансиран от Пете Лаулренс и Катрина Ларкин през 1994 г., фестивалът започва като поредица от партита в Айлингтън и прераства в масово събитие с най-добрите диджеи, музиканти, танцьори и комедианти от цял свят.

7. Реге фест в Ямайка

Фестивалът Reggae Sumfest се провежда всяка година през юли в Монтего Бай, Ямайка. Продължава няколко дни и нощи, в които могат да се видят най-добрите реге изпълнители, чудесна храна и хубаво време. Както и - няма как без това - тонове марихуана.

8. Exit в Сърбия

The Exit Festival често взема наградите за най-добрия фестивал в Европа. Създаден, за да отбележи края на управлението на Милошевич, фестът привлича невероятен набор от алтернативни банди от цял свят. Това е едно фантастично музикално парти и страхотно място за представяне на нова музика.

9. Масов пейнтбол в Индия

Фестивалът се провежда в Индия всяка година през март и е известен още като партито на цветовете. Вземете обичайната си представа за пейнтбол и я умножете по хиляда - именно това представлява купонът. Десетки хиляди се замерят с различни бои, като след епичното сражение всички са потънали в толкова много цветове, че резултатът е почти сюрреалистичен.

10. Октобърфест, Мюнхен

Легендарният фестивал в Германия "Октобърфест" се провежда през септември всяка година и продължава близо 3 седмици. Мюнхен се превръща в Мека за дегустация на бира и храна. По улиците на града се редят шатри и сглобяеми дървени къщички за бързо хранене. Подходящ за гурме ценители, които умират за качествени вурстове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай