СNN: Роки е нежна душа

Слай станал актьор поради бедност, още като млад искал да е художник

СNN: Роки е нежна душа | StandartNews.com

"Има нещо странно, когато гледаш Силвестър Сталоун в дълбока и мисловна роля. Все едно, че си сред зрителите на затворници, които играят Шекспир - просто е неочаквано." Така СNN започва своя коментар за алтернативното поприще на Роки - изобразителното изкуство. Целият свят вече разбра за неговата страст - броени дни след откриването на изложбата в Санкт Петербург, към която той отлетя веднага след края на снимките на "Непобедимите 3" в София.

"Сталоун се занимава с темите за триумфа, провала и хаоса. Слай разкрива себе си като човек, който е нещо повече от мускулест и всепобеждаващ герой. Той вече е някой, който е нежен и има дори интелектуална основа", казват в CNN, припомняйки, че картините са рисувани през последните 50 години. От медията са впечатлени от платната, разказващи за първата любов на Сталоун, както и от самопризнанието в експозето: "Поради финансови проблеми той стана актьор". Така става ясно, че всъщност рисуването е истинското признание на Роки. Сталоун неслучайно бе причислен към абстракционизма.

"Всяка картина има собствен свят. В Never еver land Слай е нарисувал поп краля Майкъл Джексън, чийто живот претърпява колапс, докато той е облечен в иконичното му военно яке от 1990-а. "Когато стане дума за модерно изкуство, Сталоун няма как да е сравняван с Анди Уорхол. Но въпреки че качеството е различно, и при Сталоун има интересни елементи", казват още от CNN. Изложбата продължава до 13 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай