Четвъртък,

СNN: Роки е нежна душа

От: Failed to load user -
1265
СNN: Роки е нежна душа
A
A
A

"Има нещо странно, когато гледаш Силвестър Сталоун в дълбока и мисловна роля. Все едно, че си сред зрителите на затворници, които играят Шекспир - просто е неочаквано." Така СNN започва своя коментар за алтернативното поприще на Роки - изобразителното изкуство. Целият свят вече разбра за неговата страст - броени дни след откриването на изложбата в Санкт Петербург, към която той отлетя веднага след края на снимките на "Непобедимите 3" в София.

"Сталоун се занимава с темите за триумфа, провала и хаоса. Слай разкрива себе си като човек, който е нещо повече от мускулест и всепобеждаващ герой. Той вече е някой, който е нежен и има дори интелектуална основа", казват в CNN, припомняйки, че картините са рисувани през последните 50 години. От медията са впечатлени от платната, разказващи за първата любов на Сталоун, както и от самопризнанието в експозето: "Поради финансови проблеми той стана актьор". Така става ясно, че всъщност рисуването е истинското признание на Роки. Сталоун неслучайно бе причислен към абстракционизма.

"Всяка картина има собствен свят. В Never еver land Слай е нарисувал поп краля Майкъл Джексън, чийто живот претърпява колапс, докато той е облечен в иконичното му военно яке от 1990-а. "Когато стане дума за модерно изкуство, Сталоун няма как да е сравняван с Анди Уорхол. Но въпреки че качеството е различно, и при Сталоун има интересни елементи", казват още от CNN. Изложбата продължава до 13 януари.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички