Слабаков кани Фабио Тести в "Калоян"

Слабаков кани Фабио Тести в "Калоян" | StandartNews.com

Недоразумението, че Фабио Тести вчера е бил рожденик, се превърна в хубав повод домакините на "Любовта е лудост" да го изненадат с подаръци. Съпругата му Антоанела получи красиви червени рози, а той - луксозна бутилка българско вино. Негова фенка му поднесе меден родопски чан. И Джоко Росич намаза - той пък получи силна домашна кайсиева ракия. Най-известният каубой в българското кино я опита пръв, а след това я подаде направо с бутилката и на Фабио Тести. Италианецът остана възхитен от нейния аромат, вкус и градус.

Италианският актьор разказа, че е започнал работа на снимачната площадка още на 14, а когато е участвал в "Градините на Финци Контини" на Виторио Де Сика, е бил студент. Преди да стане киноартист, е бил каскадьор и се е снимал в "Имало едно време на Запад" на Серджо Леоне. Играл е във филми на Клод Шаброл, Дино Ризи и още много величия в седмото изкуство. 104 са продукциите, в които е участвал до момента, като съдбата го е срещала на снимачната площадка с Клаудия Кардинале, Антъни Хопкинс, Антъни Куин, Роми Шнайдер, Сюзън Сарандън. "Роми беше невероятна на сцената. Когато снимахме "Най-важното е любовта", тя вече не се е чувстваше добре. Сякаш предусещаще трагедията със сина си Дейвид", отдаде се на спомени вечният мачо на италианското кино. И допълни: "Ако обаче трябваше да играя с приятелка на продуцента или режисьора, която не е професионалистка, дъвчих сутрин чесън, за да стои далеч от мен."

Според Тести в Италия в момента не съществува кино, има само телевизии. "Канал 5" е изгубил 690 млн. евро от реклами и няма пари да прави филми, бълват само токшоута с много лошо качество", сподели той. Още този септември Фабио Тести, на чиято жизненост може да завидят мнозина, започва работа във филм за зависимостта от хазарта, голям проблем в Италия.
Междувременно Андрей Слабаков разказа, че е готов със сценария за коопродукция за цар Калоян и покани италианската кинозвезда да изпълни ролята на венециански рицар. Любимецът на Виторио де Сика веднага се съгласи. "Разбира се, аз съм тук на пиацата и приемам предложения, киноизкуството е универсално", каза Тести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай