Сините коне - галоп с дързост и красота

Сините коне - галоп с дързост и красота | StandartNews.com

Дървеният син кон се втурва от 31 януари в света на всички онези, които вярват на китайския зодиак. Той не се интересува от ироничните усмивки на скептиците, защото е от най-веселяшките знаци в източния хороскоп. Още древните човеци са смятали, че той, заедно с Кучето, е най-добрият им приятел - независимо дали китайските шамани го определят като метален, воден, огнен или земен.

Дървеният син кон всъщност закриля родените през 1954 г. Между тях е Ангела Меркел, която и през току-що започналия й трети мандат като канцлер отново ще дърпа по-дискретно или по-явно юздите на европейските мъже, и ще ги насочва в тръст или в галоп. Старият й приятел Никола Саркози е от същата зодия - дали в отношенията им ще има ново развитие, може само да се гадае. Саркози беше този, който винаги й правеше комплименти, когато стайлинг спецовете я обсъждаха с голяма доза снизхождение. И понеже няма съмнение, че Конят е водач, нему подвластни са президенти, премиери, министри и лидери на политически партии - Франсоа Фийон, Виктор Янукович, Виктор Юшченко, Кондолиза Райс, Александър Лукашенко, Александър Квашневски, Ахмед Доган.

За жребците се знае, че не търпят ограниченията на затворените пространства, обичат да препускат на воля и се изживяват максимално само на свобода - тя е над всичко останало. Това са черти от характера на някои от най-изявените Дървени сини коне в родния арт пейзаж - Камелия Тодорова, Ивайло Герасков, Силвия Кацарова, Димитър Туджаров-Шкумбата. Между тях са и две много ярки звезди, които отдавна греят в Космоса - Мариана Димитрова и Кирил Варийски. Те като капризните коне на великия Владимир Висоцки с гибелен възторг се втурнаха към вечността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай