Ивайло Герасков - лошото момче, което отива където си иска

Ивайло Герасков - лошото момче, което отива където си иска | StandartNews.com

Ивайло Герасков, който се оказа доста мащабен злодей в "Четвърта власт", може да изиграе каквото си иска. Не случайно американските продуценти, които се подвизават в "Ню Бояна" от десетилетия, често се тюхкат, че нямало как да го снимат и в Холивуд. Понякога съжалението им е доста лицемерно - има, разбира се, но всички са наясно с профсъюзните закони. Затова пък възхищението им от актьорския майсторлък на "синия кон" е съвсем автентично. Ивайло е печен кинаджия още от епохата на истинските БГ ленти - "Вик за помощ" на Никола Рударов по романа на Боян Биолчев "Сатурнов кръг", "Характеристика" на Христо Христов по сценарий на Александър Томов, "Левака" на Петър Василев-Милевин, "Мечтатели" на Методи Андонов, "Всичко от нула", "Прилив на нежност", тв сериали.

На сцената също открай време е сред отличниците - още от врачанския период, в който овладява тънкостите на занаята в представления на Димитър Гочев и Елена Цикова, които по-късно се спасиха поединично от БГ безумията. В театър "София" минава за майстор на тежките аристократи, въпреки че много го бива и в пиесите на Йордан Радичков. В "Забранена любов" по Нова беше невротикът Димитър - средностатистически българин от постсоца. Герасков понякога се шегува, че е разпънат между бунтарството и закъснелия пубертет - като доста от героите му. Може би затова предпочита да влиза в кожата на лошите момчета, които отиват, където си искат. Такива са и най-близките му приятели - Иван Иванов, Любо Чаталов, Христо Шопов.

Знайно е, че музата на Ивайло от три десетилетия насам се казва Милена Живкова. Тя дебютира в театър "София" в компанията на съпруга си в "Ангели чудовища" на Кокто. В "Кучката" на Теодора Димова са мъж и жена, които не могат да се понасят. В "За какво е нощта" на Питър Уелър са бивши партньори, които са се разделили преди десет години, но все още живеят един за друг. В спектакъла на Николай Поляков се любят голи и диви в отличния си дует. Какъвто са и в живота. Още във ВИТИЗ разбират, че всеки е открил другата половина от душата си - съвсем всекидневно и малко библейски. Романтиката така ги хваща, че той й прави серенади посред нощ и я разсмива с грузински тостове. Ивайло е готов на всичко заради Милена. Преди няколко дни дори й купи котка - шотландския благородник Берто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай