Събота,

Рутерите убиват домашните растения

От: Failed to load user -
2841
Рутерите убиват домашните растения
A
A
A

Копенхаген. Ако саксийните ви растения вехнат, независимо от грижите, които полагате за тях, това може да има необичайно обяснение, пише технологичният сайт Mashable. Експеримент на датска гимназия показва, че рутерите за безжичен интернет са вредни за растенията и хората.

В него учениците поставили шест саксии с градински семена до рутер и шест саксии в стая без устройство и са поддържали еднакви условия. След 12 дни при първите семена нямало никакво развитие, докато вторите покълнали. Експериментът е повторен два пъти, но резултатите не се различават.

Идеята дошла след като група гимназисти установили, че не спят добре, когато мобилните телефони са близо до главите им. Рутерите за интернет излъчват същите вълни, а тестването на растения се оказало по-лесно от проследяване на мозъчните вълни на човек.

От датското училище уточняват, че не става въпрос за професионално изследване, но данните са заинтригували научната общност. Двама учени от университети в Швеция и Великобритания са проявили интерес и смятат за продължат проучването в лабораторни условия.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията