Принцове и принцеси са на опашка за семейния трон

Принцове и принцеси са на опашка за семейния трон | StandartNews.com

Лондон. След като Великобритания се сдоби с Джордж Александър Луи, темата за монархията отново е повече от актуална. Синът на Уилям и кейт е трети поред за престола след дядо си Чарлз и баща си. Има още доста други височайши деца и внуци по света, които са на опашка за семейния престол.

1. Принцеса Сиринавари Нариратана от Тайланд е на 26 и е дъщеря на принц Маха Ваджралонгкорн и внучка на управляващия Крал Бумибол Адулядеж. Завършила е изобразително изкуство в Chalalongkorn University. Често е забелязвана на модни ревюта. В момента е дизайнер на собствена марка, която се продава в Азия. 

2. Принц Карл Филип от Швеция е на 34 и е третият поред претендент за престола. Завършил е Шведския университет по аграрни науки, като преди това е бил в армията. Обича да кара ски, състезателни автомобили и да се занимава с графичен дизайн. 

3. Принцеса Шарлот Мари Помелин Казираги е четвърта поред претендентка за престола на Монако. 26-годишната внучка на принц Рение и Грейс Кели от дъщеря им Каролин е много добра в конната езда и е участвала в демонстрации по света. 

4. Инфанта Леонор от Испания, която сега е на 8, е най-голямото дете на принц Фелипе и принцеса Летисия. Тя е втора подред претендентка за короната след баща си. Ако не се сдобие с брат, ще е следващата кралица на Испания според закона. Има по-малка сестра - инфанта София. 

5. Принц Хаджи Абдул Азим е на 31 и е първото дете на султана на Бруней. Баща му го изпрати в 9-месечен тренировъчен курс на Военната академия "Сандхърст", но той издържа там само една седмица. Принцът предпочита да ходи на партита. На купоните, организирани от него, често идват знаменитости като Линдзи Лоън и Памела Андерсън.

6. Принцеса Сиканисо от Свазиленд е на 25 и е дъщеря на Крал Мсуати Трети. Монархията в Свазиленд е една от последните съществуващи абсолютни монархии в света. Чаровничката е известна с това, че се държи доста нетрадиционно - имаше няколко изказвания против полигамията, носи западни дрехи и дори има желание за кариера в хип-хоп музиката. В момента тя учи магистратура по дигитални комуникации в Университета в Сидни. 

7. Принц Андреа Албърт Пиер Казираги е също внук на принц Рение и Грейс Кели от Каролин. 27-годишният красавец е втори поред претендент за короната. Има бакалавърска степен от Американския университет в Париж и магистърска по Международни отношения от колеж в Ню Йорк. Говори английски, италиански, френски и немски, обича футбол, езда и водни спортове.

8. Принцеса Катарина Амалия (9) от Холандия има две по-малки сестри - Алексия и Ариана. Цветът на холандската монархия бе по улици, сгради, площади и магазини на 30 април, когато стана интронизацията на новия крал Вилем-Александър, който наследи абдикиралата си майка - кралица Беатрикс. Той е първият мъж на трона от 100 години насам. Но по сегашния ред за наследяване след него короната отново ще отиде при жена - неговата дъщеря Катарина-Амалия. 

9. Принц Феликс Леополд Мари Гийом от Люксембург е син на дук Хенри и дукеса Мария Тереза. На 29 години е и е втори поред за престола на една от най-малките държави в света. Завършил е биоетика в Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum в Рим. Говори френски, английски, немски, учи испански и италиански. (Снимка К)

10.Шейх Хамдан Бин Мохамед Бин Рашид Ал Мактум от Обединените арабски емирства е второто от общо 23 деца. Принцът е и поет, като публикува под името Фазза. Завършил е Военната академия "Сандхърст", а след това е учил в London School of Economics, но не се е дипломирал. Той е талантлив ездач. Обича скокове с парашут, автомобили, яздене на камили и мореплаването.(

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай