Подслаждат със злато чай в Дубай

Чаша ароматна течност с 22-каратови листенца се предлага за 15 долара

Подслаждат със злато чай в Дубай | StandartNews.com

Дубай. Уникален чай от листенца с покритие от 22-каратово злато предлага модерното заведение "Арт Кафе Мока" в Дубай. Напитката се сервира от две седмици и все още е на промоционалната цена от 55 дирхама или около 15 долара, съобщи изданието "Гълф нюз". Преди да бъде поднесен, чаят изминава дълъг път.

"Ние купуваме чаените листенца, отгледани в плантация в Шри Ланка, изпращаме ги в Германия, където върху тях се поставя златно покритие. След това ароматизацията се извършва в Мароко. Крайният продукт е уникален", разказва 32-годишният собственик на кафенето Ашраф Махран, родом от Египет. Махран е пробвал подобен чай в британски хотел и веднага решил да предложи това изкушение на жителите на ОАЕ.

По всяка вероятност хотелът, за който става дума, е петзвездният 51 Buckingham Gate, Taj Suites & Residences. Той предлага английския чай 24 Karat Gold Afternoon Tea с листенца с 24-каратово злато.

Махран е убеден, че напитката е много полезна за здравето, намалява нервното напрежение и физическата умора. Не всички в Дубай, разбира се, споделят това мнение. Но емирството все пак е разрешило консумацията на подобна щуротия, тъй като е безвредна за здравето.

"Златен" чай не е новост в Китай, Индия и някои западни страни. Опиталите "скъпоценната" напитка са на мнение, че тя е с неповторим вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай